Over ons

Wij (Walter en Anita) wonen in de hoofdwoning naast het ‘Laans Huuske’. Hier wonen we met onze twee dochters en onze hond Noa. We zijn trots op de vakantiewoning ‘Laans Huuske’ en hopen dat onze gasten hier volop zullen genieten.

Naast eigenaren van het ‘Laans Huuske’ zijn wij beide werkzaam in het onderwijs. Walter werkt fulltime als praktijkdocent in het voortgezet onderwijs. Anita werkt parttime op een basisschool als leerkracht en intern begeleider. Naast onze drukke werkzaamheden in het onderwijs willen we het onze gasten in het ‘Laans Huuske’ zoveel mogelijk naar de zin maken.

De naam ‘Laans Huuske’ is afgeleid van de traditionele familienaam ‘Laans’ van de familie Van Langen zoals deze vroeger gebruikt werd door de bewoners van De Lutte en omgeving. De boerderij van de familie Van Langen bevond zich in de vorige eeuw aan de rand van het dorp waarin nu het Dorpshuis Erve Boerrigter is gevestigd en tevens de Tourist Info. Rond 1980 is de boerderij verplaatst naar de andere kant van de Bentheimerstraat op het erf waarop zich nu ook het ‘Laans Huuske’ bevindt. In 1998 hebben wij de grond, woning en bijgebouwen overgenomen van onze (schoon)ouders. We hebben een seniorenwoning voor hun aangebouwd. Hier hebben zij genoten van de woning, de tuin, het uitzicht en de omgeving. Toen de woning niet meer bewoond werd hebben wij deze in 2022 omgebouwd tot de vakantiewoning het ‘Laans Huuske’. Bij deze verbouwing hebben we de landelijke accenten terug gebracht in de woning. Daarbij hebben we ook een aparte ingang en een overdekt terras gerealiseerd. Zo kunnen onze gasten genieten van veel privacy tijdens het verblijf.