De omgeving

De dorpskern van De Lutte, met restaurantjes, cafés en sfeervolle terrassen, is een gezellig ontmoetingspunt voor fietsers en wandelaars. Een ijsje, lunch, high tea, diner of gewoon een daghap is allemaal mogelijk. Verder is het centrum van alle gemakken voorzien. U kunt hier terecht bij de supermarkt, warme bakker, ambachtelijke slager, poelier, slijterij en fietsenwinkels.

De Lutte is verder bekend om haar prachtige natuur, Het Lutterzand met het slingerende riviertje De Dinkel, de Boerskotten en Arboretum Poortbulten. Ook de Lutterse bergen, zoals de Tankenberg en de Paasberg zijn prachtige gebieden. Deze nodigen uit tot heerlijke wandelingen of fietstochten. Op korte afstand liggen de plaatsen Oldenzaal, Enschede en het kunststadje Ootmarsum. Ons vakantiehuis ligt op 5 km afstand van de Duitse grens met in de buurt de plaats Bad Bentheim met een prachtig middeleeuws kasteel.  

De dorpskern van De Lutte en de Tourist Info  in het dorpshoes Erve  Boerrigter op 200 meter afstand van onze vakantiewoning, zijn startpunten van verschillende routes, zoals de Gildehaus-Dinkelroute, Sagenlandroute en routes van het wandelnetwerk.

Bij de informatiepunten van de gemeente Losser is er een schatkaart verkrijgbaar. Deze kaart laat u alle schatten zien uit de gemeente Losser.